På grupplektionen nästa vecka (onsdag för grupp 1, torsdag för grupp 2 och 3) samt helklasslektionen på fredag kommer eleverna att få visa sina kunskaper genom en större skrivuppgift. Dator finns att låna för de som behöver. Det kunskapskriterium som testas är följande:
E:
Eleven har grundläggande kunskaper om energi, materia, universums uppbyggnad och utveckling och andra fysikaliska sammanhang och visar det genom att ge exempel och beskriva dessa med viss användning av fysikens begrepp, modeller och teorier.
C:
Eleven har goda kunskaper om energi, materia, universums uppbyggnad och utveckling och andra fysikaliska sammanhang och visar det genom att förklara och visa på samband inom dessa med relativt god användning av fysikens begrepp, modeller och teorier.
A:
Eleven har mycket goda kunskaper om energi, materia, universums uppbyggnad och utveckling och andra fysikaliska sammanhang och visar det genom att förklara och visa på samband inom dessa och något generellt drag med god användning av fysikens begrepp, modeller och teorier.
Lektionsanteckningar, tankekartan vi arbetat med, lektionsanteckningarna i
denna anteckningsbok (för de som satsar på högre betyg) samt kapitel 1 och 12 är viktiga att plugga på.
De viktiga begreppen är (de grundläggande i fet stil):
Geocentrisk, heliocentrisk, acentrisk, Big bang, nebulosa, gas, helium, väte, grundämnen, fusion, stjärna, temperatur, supernova, neutronstjärna, svart hål, planet, komet, meteorit/meteoroid/meteor, asteroid, galax, satellit
Här finns ett dokument med sidhänvisningar som man kan skriva ut och använda för att skriva sina egna förklaringar till en del av dessa begrepp.
Klicka gärna på de röda cirklarna i bilden nedan för att se förklaringar till några av begreppen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar