söndag 24 april 2016

Nytt arbetsområde i NO och matematik

Kommande veckan börjar vi med nytt arbetsområde i NO, nämligen kolets kemi. Området röstades fram av eleverna i början av terminen. Grovplaneringen för lektionerna kan ni som vanligt hitta i länken till höger här på sidan. Vi varvar genomgångar, diskussioner, laborationer och skrivuppgifter, och dessa kommer att delas med eleverna via Classroom. Jag testar också ett nytt verktyg, zaption, där man lägger till frågor inne i videos som elever måste besvara för att titta vidare. Eleverna kommer att få läxa att titta på dessa videos hemma som förberedelse inför lektionerna.

I matematik arbetar vi nu med kapitel 7, som handlar om statistik. Även detta område finns en planering till här till höger på sidan. Där kan ni också se vilka sidor eleverna (minst) behöver göra varje vecka för att hinna träna på alla moment. Satsar man på högre betyg behöver man dock vara betydligt mer ambitiös än så, planeringen är att ses som ett minimum! Via Classroom samt NOMP delar jag ut uppgifter (utöver matematikboken) till eleverna som ska göras på lektionstid eller hemma.

Elever som är borta från lektioner behöver titta i planeringen samt i Classroom så att de hänger med och tar igen det de missar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar